15-20 min
1/5
8 stokjes
Poggenpohl
1 EL Easy Spices Mushroom Kebab
450 gram Tofu
250 gram Bio Kastanje Champignons
200 ml Soya Saus
50 ml Gember Siroop
1 gesnipperde sjalot
1 geperste teen knoflook
Zout naar smaak
Sateprikkers (die platte)
100% Pindakaas
Soya Saus
1 EL Easy Spices Nasi Goreng
Sambal Badjak
150 ml kraanwater
Begin met het snijden van de tofu. Als de tofu heel vochtig is, dan kan je door er voorzichtig met je handen in de knijpen wat vocht uit krijgen. Snijdt de tofu in vierkante blokjes die ongeveer net zo groot zijn als de champignons. Als er echt enorme champignons tussen zitten dan kan je die het beste halveren, of zelfs in vieren snijden.Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en doe deze samen met de gesneden tofu in een bak.
Mix voor de de marinade de soya saus, gember siroop, olijfolie, fijn gesneden sjalot, gepeste knoflook , Easy Spices Mushroom kebab kruidenmix en het zout.
Voeg vervolgens de marinade bij de champignons en tofu. en meng dit goed samen. Dit doe je door het voorzichtig met een spatel om te scheppen. Als je het stevig gaat mixen dat is er een kans dat de tofu gaat brokkelen.
Zet dit na het mengen voor 15 minuten opzij. Hierdoor krijgen de tofu en de champignons de tijd om de marinade inzicht op te nemen.
Schep het zooitje gedurende de 15 minuten een paar keer om.
Rijg vervolgens de champignons en tofu om en om op een sateprikker
Gril ze ongeveer 7 minuten op een hete BBQ tot ze mooi bruin en licht krokant zijn.
Als je geen zin hebt om de BBQ aan te steken dan kan je ze ook in een grill-/koekenpan bakken.
Serveer de sate met een heerlijke satesaus. Die staat hieronder beschreven. decoreer eventueel met atjar, koriander en een gefruit uitje.
Ook gaat deze sate heel goed samen als side dish bij de Nasi Goreng.
Doe alle ingrediënten in de pan en mix alle goed door elkaar.
Voeg al roerend het water toe en zorg dat het een mooi substantie wordt.
Wil je de saus iets dunner dan voeg je er iets meer water bij. Als je de saus iets dikker wilt dan laat je het net iets langer op het vuur staan.