MUSHROOM KEBAB

15-20 min

1/5

8 stokjes

Poggenpohl

INGREDIËNTEN

  • 1 EL Easy Spices Mushroom Kebab

  • 450 gram Tofu

  • 250 gram Bio Kastanje Champignons

  • 200 ml Soya Saus

  • 50 ml Gember Siroop

  • 1 gesnipperde sjalot

  • 1 geperste teen knoflook

  • Zout naar smaak

  • Sateprikkers (die platte)

SATESAUS

  • 100% Pindakaas

  • Soya Saus

  • 1 EL Easy Spices Nasi Goreng

  • Sambal Badjak

  • 150 ml kraanwater

BEREIDINGSWIJZE

Begin met het snijden van de tofu. Als de tofu heel vochtig is, dan kan je door er voorzichtig met je handen in de knijpen wat vocht uit krijgen. Snijdt de tofu in vierkante blokjes die ongeveer net zo groot zijn als de champignons. Als er echt enorme champignons tussen zitten dan kan je die het beste halveren, of zelfs in vieren snijden.Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en doe deze samen met de gesneden tofu in een bak.

Mix voor de de marinade de soya saus, gember siroop, olijfolie, fijn gesneden sjalot, gepeste knoflook , Easy Spices Mushroom kebab kruidenmix en het zout.

Voeg vervolgens de marinade bij de champignons en tofu. en meng dit goed samen. Dit doe je door het voorzichtig met een spatel om te scheppen. Als je het stevig gaat mixen dat is er een kans dat de tofu gaat brokkelen.
Zet dit na het mengen voor 15 minuten opzij. Hierdoor krijgen de tofu en de champignons de tijd om de marinade inzicht op te nemen.

Schep het zooitje gedurende de 15 minuten een paar keer om.

Rijg vervolgens de champignons en tofu om en om op een sateprikker

Gril ze ongeveer 7 minuten op een hete BBQ tot ze mooi bruin en licht krokant zijn.

Als je geen zin hebt om de BBQ aan te steken dan kan je ze ook in een grill-/koekenpan bakken.

Serveer de sate met een heerlijke satesaus. Die staat hieronder beschreven. decoreer eventueel met atjar, koriander en een gefruit uitje.
Ook gaat deze sate heel goed samen als side dish bij de Nasi Goreng.

SATE SAUS

Doe alle ingrediënten in de pan en mix alle goed door elkaar.

Voeg al roerend het water toe en zorg dat het een mooi substantie wordt.

Wil je de saus iets dunner dan voeg je er iets meer water bij. Als je de saus iets dikker wilt dan laat je het net iets langer op het vuur staan.